•                                                          شرکت نیرو فراز جنوب شرق
  • مدیریت انرژی
  •      عملیات طراحی، تامین تجهیزات، نصب، تست و راه اندازی پست ها و خطوط انتقال و  فوق توزیع و توزیع نیروی برق
  •      ارائه خدمات مهندسی مطالعات سیستمهای قدرت و انرژی های نو
  •      بهره برداری ، نگهداری و تعمیرات نیروگاهها، پست ها و خطوط انتقال و فوق توزیع و توزیع نیروی برق

 

5 سال برنامه پنجم توسعه برای صنعت برق استان سال‌های موفقیت‌آمیزی بود/ استان یزد بالاترین مصرف صنعتی در کشور را دارد

تعداد مطالعه:866


مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای یزد وضعیت صنعت برق استان را در برنامه پایان پنجم توسعه کشور تشریح کرد.

                       

محمدحسن صباغزادگان، وابستگی روزافزون مردم و جامعه به انرژی برق و قابل ذخیره‌ساز نبودن آن را از ویژگی‌های انرژی الکتریکی دانست و گفت: برق تنها انرژی هست که جایگزینی ندارد و در لحظه به مقدار نیاز تولید می‌شود که این ویژگی باعث می‌شود ظرفیت‌سازی در انرژی برق در بحث تولید و توزیع اجتناب‌ناپذیر شود.

وی با اشاره به این‌که 5 سال برنامه پنجم توسعه برای صنعت برق استان 5 سال موفقیت‌آمیزی بود؛ گفت: بسیاری از طرح‌های زیر بنایی تولید و انتقال صنعت برق استان از سال 90 تا 95 اجرا شد. صباغزادگان با بیان این‌که هم‌اکنون سه نیروگاه B.O.O یک نیروگاه خصوصی و یک نیروگاه یک هزار مگاواتی شرکت مدیریت تولید نیروی برق، در استان وجود دارد؛ افزود: در برنامه چهارم، قدرت نصب‌شده‌ی نیروگاهی 1100 مگاوات بود که با احداث سه نیروگاه B.O.O سرو اردکان، تابان و شیرکوه هرکدام به ظرفیت 480 مگاوات، 2880 میلیارد تومان در بحث نیروگاه‌های بزرگ توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شد.

وی ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده در استان را 80 مگاوات و با سرمایه‌گذاری 176 میلیارد تومان بیان کرد. این مقام مسئول در صنعت برق استان، تولید انرژی الکتریکی سال 94 استان را 10 میلیارد کیلووات ساعت و میزان مصرف را 7 میلیارد کیلووات ساعت ذکر و گفت: میزان تولید در سال 94 برای اولین بار بیشتر از مصرف بود که مازاد آن به شبکه سراسری تحویل داده شد.

وی با ابراز امیدواری از روند روبه رشد توسعه نیروگاه‌ها در سال 95، توسعه پست‌های انتقال و توزیع و شبکه‌های 230 و 400 کیلوولت را ضروری دانست و اظهار داشت: در 5 سال گذشته بالغ ‌بر 445 میلیارد تومان در این بخش سرمایه‌گذاری شد که 255 میلیارد تومان توسط بخش دولتی و 190 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری انجام گرفت.

صباغزادگان 8 طرح فوق‌توزیع و انتقال در سال 90 بااعتبار 11 میلیارد تومان، 11 طرح در سال 91 بااعتبار 87 میلیارد تومان، ‌9 طرح در سال 92 بااعتبار 43 میلیارد تومان، ‌6 طرح در سال 93 با 15 میلیارد تومان و ‌5 طرح در سال 94 با اعتبار 185 میلیارد تومان را ازجمله سرمایه‌گذاری دولت در بخش فوق‌توزیع و انتقال برشمرد.

وی همچنین اضافه کرد: دو بی ۲۳۰ کیلوولت چغارت در پست چادرملو بااعتبار ۲۲ میلیارد ریال، افزایش ظرفیت پست ۶۳ مهریز بااعتبار ۴۵ میلیارد ریال و پست و خط ۶۳ کیلوولت مسکن مهر (چرخاب) بااعتبار ۷۳ میلیارد ریال را از پروژه‌های بهره‌برداری شده در سال ۹۵ است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای، استان یزد را یکی از قطب‌های تولید برق کشور دانست و گفت: در سال 94 به اندازه 264 میلیارد کیلووات ساعت تولید برق کشور بود که یزد با تولید 10 میلیارد کیلووات ساعت رتبه دوازدهم و در بحث مصرف نیز با 7 میلیارد کیلووات ساعت رتبه یازدهم کشور را کسب کرد. وی در پایان، پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت شهید سامعی، پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت مهریز، پست ۲۳۰ به ۱۳۲ کیلوولت ابرکوه، پست ۶۳ به ۲۰ کیلوولت امامزاده (اردکان)، خطوط اتصالات پست شهید سامعی را اهم پروژه‌های در دست اجرا در شرکت برق منطقه‌ای یزد اعلام کرد.

منبع:پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

 

 

 


دیدگاه کاربران